Германия и Полша се бавят в преговорите за удължаване на дислоцирането

...
Германия и Полша се бавят в преговорите за удължаване на дислоцирането
Коментари Харесай

Германия иска преговорите за полския танков център да приключат до 10 дни

Германия и Полша се бавят в договарянията за удължение на дислоцирането на немски единици за противовъздушна защита в Полша, заради разногласия към основаването на, предава " Ройтерс ".

Германският министър на защитата Борис Писториус акцентира нуждата от привършване на договарянията в идващите 10 дни. Преговорите включват немски и полски компании, както и държавните управления на двете страни. Има подозрения, че центърът за поддръжка може да бъде ситуиран отвън Полша, което се възприема като евентуална опасност.

Заедно с това, към 300 немски бойци и три единици Patriot за противовъздушна защита са ситуирани в полския град Замошч, на границата с Украйна, с цел да пазят основната железопътна връзка с Украйна.

Писториус не отговори на настояването на полския министър на защитата Мариуш Блашчак за удължение на разполагането на немските единици Patriot до края на годината. Блашчак акцентира значимостта на запазването на Противовъздушна отбрана системата Patriot в Полша, защото смята, че заканите от Русия са действителни.

Отношенията сред Германия и националистическата партия " Право и правдивост " в Полша са напрегнати заради несъгласия по редица въпроси, в това число доставките на оръжие за Киев и договорката за миграцията в Европейски Съюз, отхвърлена от Полша. Полша се тревожи за разпространяването на войната в Украйна и е загрижена, в който починаха двама души. В резултат на това Германия предложи да разположи три от своите единиците Patriot в Полша, с цел да оказват помощ за обезпечаване на въздушното пространство.

Освен това Германия, с цел да отбрани срещата на върха на НАТО, която ще се организира на 11-12 юли във Вилнюс.
 Руското армейско управление рапортува: Унищожихме всички Leopard-и
Руското армейско управление рапортува: Унищожихме всички Leopard-и

Украинските сили не постигнали задачите си в нито един от секторите на фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР